Världskänd – på Youtube

Världskänd – på Youtube

Många är det som vill ta saken i egna händer och starta eget, och detta i sig är ett större företag än många tror – ursäkta ordvitsen. Idag skriver vi om tips och råd, samt ser hur andra tar sig fram, så som världskända Youtube-stjärnor från lilla Sverige. 

entreprenörI DN kan vi läsa att världens största Youtuber – sett till antalet följare – Pewdiepie, vill starta ett eget närverk. Ja det är 25-åringen Flex Kjellberg, som på bara några år har ackumulerat en följarskara på 31 miljoner på Youtube och nu funderar på att starta sitt eget. Men till detta enorma projekt behövs det expertkunskap, så som inom ekonomi till exempel. Redovisning är inte att leka med om en inte vet vad en riktigt håller på med – via redovisningsofferter.se kan en dock jämföra priser mellan olika redovisningsbolag, något som kanske inte sagda stjärna kanske behöver med tanke på sin insamlade förmögenhet, men för gemene man är de väldigt bra att tänka på detta, särskilt i startskedet.

Att tänka på vid eget företag

I Metro kan vi vidare läsa om hur man som ung företagare kan sätta första spadtaget till sin affärsidé och några av tipsen vi får är bland annat att först och främst formulera idén och skriva ner affärsplanen; om vad, hur och när du ska starta ett företag. Samt ett bra och enkelt företagsnamn. Sedan gäller det att försöka engagera andra, att brinna för sin idé men ändå vara medveten som sina egna styrkor och svagheter. Ta reda på vilka dina potetiella kunder är och vad de finns, skaffa en hemsida och gör den snygg, gå med i affärsnätverk och gör en ordentlig kalkyl för det kan dröja länge innan en får skicka sin första faktura. Att veta är att bokföring och redovisning är lagbundet och anlita gärna någon till detta så snabbt som möjligt. Lycka till!